søndag den 16. november 2014

Søndag den 16. November 2014, Flamingoer og Santa Cruz

Skrevet af Ellen Cortnum

Efter at have forladt vores hotel kørte vi til en sø med lyserøde flamingoer, der fik deres farve via de alger, de spiste i den lige så lyserøde sø.

IMG_3037 PB167319 PB167322

I nærheden lå et skildpaddecenter, hvor vi fik rundvisning incl. udførlige forklaringer af vores dygtige guide, Pablo. Centret sørgede for at skildpadderne formerede sig, for at udruge deres æg og dernæst at sætte dem ud i deres naturlige element. Det var nødvendigt, fordi der tidligere var blevet fanget mange skildpadder af bl.a. pirater og hvalfangere, der brugte de levende dyr som frisk mad, idet skildpadder kunne overleve et år uden mad.

PB167326 PB167328 PB167333

Der var indhegninger med babyskildpadder, teenagers og voksne, kønsmodne skildpadder. Hunnerne det sidstnævnte sted gravede ca. 40 cm. dybe huller, hvor de lagde op til 14 æg. I naturen ville de derefter lukke hullet, så der blev en hule, hvor de små skildpaddebabyer skulle leve ca. en måned, inden de var klar til at gå ud i livet på egen hånd. Imidlertid tog man på centret deres æg og udrugede dem, inden de små skildpadder blev sat ud på de øer, hvor de hørte hjemme. Hver af Galapagosøerne har deres egen art.

Så skulle vi afsted til Santa Cruz med en stor speedbåd med 600 HK, og det blev en lidt vild tur, fordi det blæste en frisk vind. Det gav godt med skumsprøjt, så nogle af os blev ret våde. Efter et par timers sejlads nåede vi Santa Cruz, hvor vi blev modtaget af varme, 28 grader C, og som altid en velorganiseret fordeling til de to hoteller, vi skulle bo på. Tim, Pablo og Pepo stod klar med vogne til bagagen og store smil og fulgte os til hotellerne.

IMG_3057 IMG_1713 IMG_3058

For at få dagens motion gik vi ca. 4 km. til en dejlig strand ved Stillehavet med sand så hvidt og blødt som mel, og de fleste hoppede i bølgerne, dejligt. 4 km. tilbage til byen og måske til en halv time på skjoldet...

Om aftenen spiste vi middag på gaden, det var almindeligt om søndagen i Santa Cruz, og det var en dejlig oplevelse, ikke mindst da det sidste bord fik mad efter lang ventetid.

IMG_3072 DSCN9466 IMG_3079

På Lones opfordring tog vi med en Kålorm på en køretur rundt i byen, og nogle sluttede aftenen med en drink på en af de mange barer. Et par natteravne havde problemer med at få en seng at sove i, fordi hotellet havde låst døren. Det lykkedes dog at banke en søvnig mand op, så de undgik at måtte sove på gaden.

Igen en supergod dag!