onsdag den 12. november 2014

Onsdag den 12. November 2014, Snorkeltur ved Kicker Rock

skrevet af Kirsten Anholm Schmidt

Dagen startede med dejlig morgenmad, og for os der bor på Maconia, var det med havudsigt og med fregatfugle svævende over havnefronten.

Vi samles på stranden og bliver delt i tre hold. Dagen skal bruges på vandet. Inden vi sejler ud, skal vi have valgt det rigtige udstyr til snorkling - våddragt, snorkler og svømmefødder.

Mit hold starter med at køre op på et info/lære center. Her får vi fortalt om øernes plante- og dyreliv. Lige nu er alt tørt og vissent i området, men om en månedstid starter regntiden, og så vil alt blive grønt. Vi hører om Øernes oprindelse og hvordan dyrene er kommet til øerne. Vi hører om turismen og hvordan det styres af Darwin Centret. Galápagosøerne besøges hvert år af 150.000 turister.

IMG_1467 IMG_1472 PB120015 

Efter besøget på centret går vi ombord på en speedbåd, der sejler os ud til en strand, hvor vi kan "prøvesnorkle". Lone kæmper sin egen kamp for at få alle til at lære snorklekunsten. Godt kæmpet! Efter denne generalprøve sejler vi ud til Kicker Rock. En vulkanklippe, der rejser sig næsten lodret op af vandet i en højde svarende til et 13 etagers hus. Vanddybden ved klippen er 145 meter. For nogen er det en stor udfordring at komme i vandet, men godt hjulpet af de dygtige guider lykkes det for de fleste, og wauw! Hvilket syn under os. Stimer af fisk, skildpadder, hajer og søløver og på klippesiderne ser vi bl.a. søpindsvin og søstjerner. Man bliver helt høj af oplevelsen.

PB120019 PB120021 PB120030

Vel tilbage på båden sejler vi nu ind til en strand, hvor vi går en tur på stranden og får bl.a. fortalt om mangroven, som er her. Vi ser en masse krabber, som hurtigt løber hen over stranden, og vi ser også små eremitkrabber som bor i et sneglehus og løber med det på ryggen. Det ser spøjs ud.

På vej tilbage til havnen sejler båden ind i Darwin Bay, og her ser vi fregatfugle højt oppe. Vi er også så heldige at se den blåfodede sulo.

DSCN9273 PB127161 PB127178

Ved 16 tiden er vi tilbage på havnefronten, og alle tre grupper er samlet. Nogle trænger til en velfortjent øl.

En lille gruppe går en dejlig tur ud til statuen af Darwin og ser her fregatfuglene fra landjorden. På vej tilbage nyder vi en flot solnedgang fra stranden.

Vi spiser middag på en lokal restaurant og får for første gang på turen buffet.

Tak for endnu en fantastisk dag.