fredag den 15. august 2014

Fredag den 15. August 2014, Bjarnarhöfn

Skrevet af Bodil og Hanne.

vi startede dagen med at køre kl. 8.30 i lidt gråvejr.

Morgensang blev sunget og Sønneve fortalte om sangen om at smile til hinanden og fået et smil igen, få det positive ud af dagen.

Vi kørte til museet om Erik den Røde. Hvor Solvej tog imod os i døren i vikingen tøj. Vi gik over i et hus som var bygget i år 2000 efter et fund af et vikinghus i 1961, som Erik havde boet i. Det var et tørvehus, som græsset groede på. Der havde boet 25 mennesker i huset, de sad op og sov da de troede at sjælen forlod dem hvis de lå ned. Der var en væv som de vævede valmetøj på, det var den ældste i verden. Solvej fortalte at kvinderne havde magten, de bestemte i hjemmet, havde nøglen til forrådskammeret og tjente pengene ved væven og gemte pengene. Solvej fortalte om at Erik havde sengeheste som forestillede dragehovedet til at beskytte familien, dem blev der en krig om hvorefter at han blev fredløs. Vi gik ud gennem forrådskammeret hvor der hang tørrede fisk og vi så redskaberne i køkkenet.

IMG_6079 DSC_0277 IMG_6066

Vi gik tilbage til bussen og kørte videre og Vi kørte til Elborg ridecenter og lavede frokost. Vi hjalp hinanden den at anret en lækre frokost. Godt mætte kørte vi videre til Bjarnahöfn hvor vi så en film på 8 minutter, om hvordan de behandlede Hvalhajen fra at de hentede den ved båden som havde fanget til at de var færdige med at tørre den. Den kunne blive 5 mester lang og veje op til 900 kg. 10 -15 % er lever. Vi smagte på grønlands hajen og skyllede den ned med den Sorte Død (1 snaps). Bagefter var vi ned at se en familekirke som der kun findes 4 af i Island. Kirken var bygget omkring 1500 og havde været der før. Der var Danske møbler. Alteret var meget speciel tavlen var malet på Rembrandt maler skolen mener man.

DSCI0790 DSCI0797 DSC_0306

Der fra gik det ned til skibet, hvor vi fik en ordentlig regnbyge og så forskellige fugle, blandt andet skarven, forskellige måger og Hav Terner. Så blev det trukket travl og vi smagte på muslinger og hav pindsvin, vi sluttede af med en fantastisk frokost ombord.

DSCI0814 DSCI0829 DSCI0830

Kl. 18.45 gik vi i land og så fik vi en rundtur i byen og Fridrik fortalte historie på vejen hjem. Bussen blev godt beskidt og vi måtte holde ind og få en bilvask. Så gik det hjem til hotellet efter en god dag.