onsdag den 13. august 2014

Onsdag den 13. August 2014, Den Gyldne Cirkel

Skrevet af Nanna og Henning

Efter Morgenmaden forlader vi hotel Edda i strålende solskin og begiver os afsted mod "Den Gyldne Cirkel".

Det er et område, hvor der er geysere, bl.a. geyseren Stokkur, der flere gange i timen sender en 20 meter høj vandsøjle op. Efterfølgende var der mange der klatrede op på et højt punkt, hvorfra der var en meget flot udsyn over det solbeskinnede landskab.

P8130420 DSCI0615 IMG_5799

Vi kørte igennem et større landbrugsområde hvor en landmand har lavet Bed and Breakfast.

Der har været en del retssager om, hvem der ejer fjeldet. Som regel er det dem der bor op til fjeldet, men det er endnu ikke helt klarlagt.

Efter en dejlig kaffepause og mulighed for shopping, kører vi videre mod Gullfoss - Det gyldne Vandfald. Støvler og regnfrakker anbefales, idet der driver regntåge fra det store vandfald.

Det var et betagende syn at se vandet fosse ned i en dyb kløft.

DSCI0633 DSCI0649 

Efter en travetur langs vandfaldet, indtog vi en traditionel islandsk frokost, en dejlig kødsuppe og chokoladekage.

På vej mod Friedheimar, et sted hvor der dyrkes tomater, agurker samt vises hesteshow, gør vi holdt ved Hestevandfaldet. Et fint " lille vandfald" med en laksetrappe. Efter ankomst til Friedheimar, overværer vi hesteshow. Islandske heste viser de 5 gangarter. Vi modtages ved indgangen til drivhuset med udhulet tomat med birkesnaps og fik grundig orientering om gårdens produktion.

DSC02948 DSCI0690 DSCI0691

Der produceres tomater fra 4 forskellige sorter. Husene opvarmes med ca. 95 grader varmt vand og som hentes fra en boring 200 m. fra ejendommen.

Derefter kørte vi til Skalholt kirke - Islands første bispesæde. På rundturen så vi tunnelen der er bygget af klippe og sildebenstørv, så man kunne komme i kirken uden at blive våd.

Orglet og stolene er fra Danmark og døbefonden er fra Grønland. Altertavlen var af knust mosaik og deri indlagt bibelske historier.

P8130454 DSC_0184 DSC02964

Efter hjemkomst var der mulighed for badning i den termiske bad, der ligger i nærheden af hotellet.

Dagen sluttede med en lækker middag og efterfølgende sang.

En meget oplevelsesrig dag med meget smukt vejr er slut.

Et kinesisk ordsprog: " Ingen fortællinger erstatter hvad øjet ser".