søndag den 3. august 2014

SØndag den 3. August 2014, Islandske Heste

skrevet af Mariola & Arne

Så oprandt dagen hvor en del af rejseselskabet skulle afprøve ridningens ædle kunst. Efter at være monteret med ridehjelm og kyndig vejledning i manøvrering af hesten, begav vi os lidt nervøse ud i den smukke solbeskinnede natur langs fjorden Eyjafjördur.

Vi var delt i 3 grupper ( 2 ridegrupper og en gruppe der skulle på tur med Fridrik ).

Vi var i første gruppe som efter en god times vel overstået ridning i den fantastisk flotte natur, varmede vores ømme lemmer op i "hot toppen", hvor vi endnu engang nød den flotte udsigt.

P8030682 P1030536 P1030542

Gruppe 3 havde været på tur med Fridrik til Dalvik, hvor man bl.a så på en udgravet handelsstation fra middelalderen - en god oplevelse.

Vel samlet allesammen fik vi en lækker blomkålssuppe med tilhørende hjemmebagt brød. Det smagte forrygende.

Kl. 13,00 satte vi kursen mod nye spændende oplevelser, vi skulle på hvalsafari.

Undervejs nåede vi også at synge fødselsdagssang for Gunner.

Vi sejlede ud fra Hauganes med en familieejet båd der siden 1993, som de første begyndte at sejle turister ud på Whale watching. Efter en times sejlads så vi den første hval, det var en pukkelhval. Vi så flere ude i horisonten og det lykkedes os at se et par stykker på nært hold flere gange. Det er et imponerende syn. Det er en stor hval op til 19 meter og som vejer op til 40 tons, men den glider med ynde gennem vandet. Båden vi sejlede med blev om sommeren brugt til Whale watching og om vinteren fisker man torsk. Man har en fiskekvote på 150 tons.

foto 3 - 0308 P1030633 P8030712

På vej ind i havn fiskede vi efter torsk til aftensmaden, det blev hurtigt klart at den var sikret, da der blev fanget mange fine torsk på bare en lille halvtime. Vel ankommet i havn, efter nogle fantastiske timer på Islands længste fjor, kørte vi til vores hotel i Akureyri.

Sikke en dag, endnu en flot, solskins fyldt og oplevelsesrig dag.