fredag den 22. august 2014

Fredag den 22. August 2014, Den Blå Lagune

Skrevet af Anne-Marie

Vi startede med sol og dejligt vejr fra morgenstunden. Efter en dejlig morgenmad på hotellet og nogle nåede lige lidt handel i uldbutikken.

Vi startede kl. 8.45 efter en lille rundtur i Vik, kørte vi mod vest.

Der var en fin udsigt til Vestmannaeyjar, Katla og Myrdalsjokull imedens vi sang morgensangen.

Vi fik noget ad vide om udbruddet i 2010 på Eyjafjallajokull og stoppede for et foto stop.

DSC03917 DSC03933 DSC_0766

Forsatte til Skogafoss, hvor vi havde en pause hvor dem der havde l lyst kunne gå op ved siden af vandfaldet og se det fra oven. Der var en mægtig flot regnbue hen over vandfaldet. Bagefter fik vi kaffe og så gik turen hen til bondegården Porvaldseyri hvor vi mødte Olafur.

DSC_0772 DSC03953 DSCI1690

Han fortalte om udbruddet Eyjafjallajokull og hvordan folk hjalp hinanden med at få dyrene ind i staldene, hvor de måtte opholde sig imedens folkene forlod gårdene. En meget gribende historie om hvordan folk hjalp hinanden for at komme igennem den oplevelse også bagefter, hvor folk kom fra fjern og nær for at hjælpe med at fjerne asken.

Vi fik set hans bedrift og produktion af olie, mel, mælk. Vi så en ko blive malket i en fuld automatisk malkemaskine. Vi var ude på marken og så hvordan græsset havde vokset gennem asken, som var kommet i så tyndt lag at græsset kunne vokse igennem og samtidig blive gødet med asken.

DSCI1706 DSCI1711 DSC03972

Vi lavede frokost og fik lov at spise i hans gamle fårestald som var lavet om til et museet. Efter frokosten var vi over og se en film om udbruddet i 2010. Den varede i 20 minutter derefter blev der handlet askesæbe, olie osv.

Kl. 13.40 gik turen videre mod Rejkavik.

Vi så Hekla stå flot på den blå himmel.

Alle fik afregnet for drikke varerne imedens vi kørte og der blev regnet lidt på gennemsnit alderen (66) Vi gjorde et stop i Hverageroi for at få tisset og handlet is imedens Fridirik fik bussen tanket op. Så fik turen videre til den blå lagune i det flotte solskins vejr og gennem det fantastiske Islandske landskab.

I den blå lagune kom vi alle ud i det dejlige varme vand og nogle fik ansigtmaske. Det forlyder at folk kan blive mindst 10 år yngre ved denne behandling, så det kneb at folk at kunne genkende hinanden (ihvertfald imedens at man har masken på) efter en time i det varme vand og massage på skulderen måtte vi op og skylles og vaskes i lækkert sæbe. Udgang var gennem butikken så vi prøvede lige et par dejlige cremer. Så gik turen ind til Keflavik hotel, hvor vi blev indkvarteret på varme værelser og nåede lige at skifte tøj inden vi mødes for at spise en tre rettes menu. Fiskesuppe, lammesteg og skyer med is.

blå lagune 1 blå lagune 3 blå lagune 4

Bodil vandt i spørgsmålet om hvor meget vi har kørt på Island. Vi har kørt 2665 km med Fridirik.

Der blev sunget og Fridirik spillede på klaver, der blev holdt taler og råbt hurra for en dejlig tur rundt på Island, hvor vi har hørt sagaer, historier og set masser af fantastiske ting og prøvet at gå på is, sejle mellem isbjerge, ride på islandske heste og andre prøvelser. Der blev sagt tidligt godnat for vi skal tidligt op i morgen