mandag den 18. august 2014

Mandag den 18. August 2014, På vej til Canada

Skrevet af Eyvind og Lene

I Billund mødes vi med Lone og Ole og de fleste af vore ialt 39 rejsefæller om morgenen kl 8.

Den fælles indtjekning og security er hurtigt klaret. Der er ingen, der har overvægt i kufferterne, vi må have 23 kg., men vi er da nogle, som får fæstnet en seddel påtrykt "Heavy". Det er, når kufferten vejer mere end 20 kg. :-)

Vi forlader et regnvådt Danmark og flyver ud af Billund med planmæssighed afgang kl. 10:05.

Ca. en time senere ankommer vi til Amsterdam - her er samme vejr, som derhjemme. Ved gaten skal vi igennem security igen og her mødes vi med de sidste tre rejsefæller, som er kommet med fly fra København og Aalborg. Vi letter fra Amsterdam 13:25 i silende regn.

Flyveturen går som ventet! Spise, læse, snakke, sove og en gåtur i ny og næ, for at strække benene. Vi flyver henover Skotland, Island og Grønland.
Ankomst Vancouver kl. 22.58 dansk tid - 13:58 canadisk tid.

Vi kommer uden problemer igennem immigrationen, får et stempel på kortet og skal aflevere dette ved udgangen. Her går alle glat igennem undtagen Eyvind og Lene. Vi bliver udtaget til kontrol og må forlade gruppen. Vi kommer ind i en lille kø i et stort lokale med mange skranker og vi kan se hvordan andre får gennemgået deres kufferter. Grundigt! Meget grundigt!
Vi medbringer ikke noget, vi ikke må, så vi er ikke nervøse, men vi stønner ved tanken om at få endevendt hele vore kufferters indhold ligesådan.

Efter små 10 min. bliver vi kaldt frem og miraklet sker!
Vi får lov at gå lige igennem kontrollen uden mere bøvl! Hurra.
Ole ventede på os udenfor lokalet og vi blev genforenet med gruppen.

Udenfor lufthavnen holdt vores bus med chauffør Joe. I bussen blev vi flot modtaget af Jens og Patricia, som skal være vore medguider på denne tur. Jens er oprindeligt fra Sønderjylland, bor i Calgary med sin canadiske kone Patricia. Vi får hver et lille canadisk flag, det er en dejlig varm velkomst.

Vejret er rigtig fint, lunt, let overskyet, solen titter frem ind imellem. Ved halv-firetiden forlader vi lufthavnsområdet og kører igennem Vancouvers smukke forstæder, med mange villaområder, enfamiliehuse og fine haver. Snart kører vi over Fraser River og kommer "Down town" og nu er der højhuse og skyskrabere overalt. Masser af vinduer. Som Jens siger: "Det må give godt at være vinduespudser i Vancouver" :-)

Både Lone og Jens fortæller om byen og Canada, mens vi kører til vores hotel. Vi skal bo på Empire Landmark Hotel i Down Town. Indkvartering går nemt, Lone står klar med kuverter med nøgler og vi bliver hurtigt sendt i højderne med elevatorerne. Der er en fantastisk udsigt fra værelserne, uanset hvor de vender hen og hvor højt oppe vi bor.

3-IMG_0253

4-IMG_0255

2-IMG_0251

 

 

 

 

Nogle går en tur til Coal Harbour og ser på havnelivet, de store skibe og alle vandflyverne som lander og letter hvert andet øjeblik.

Halv otte mødes vi alle i Restaurant Cloud9 på 42. etage - på toppen af vores hotel. Her sidder vi og nyder middagen, mens restauranten stille og roligt drejer rundt. I løbet af godt og vel en time, har vi set hele Vancouvers skyline, bjerge, skove, havn og alle de store tankers, som ligger på havet og venter på last. Fantastisk smukt. Vi holder ikke særlig længe i aften, trætte som de fleste er, efter en lang rejse og en tidsforskel på 9 timer.

Lone orienterer om morgendagens program og så er det ellers godnat og tak for i dag for de fleste.