søndag den 17. august 2014

Søndag den 17. August 2014, Ridetur & hvalsafari

Skrevet af Lisbeth og Mogens

Kl. 07.00 vejret er fantastisk smukt, solen skinner og der er ingen vind.

Efter morgenmaden skulle en gruppe på på 12 på ridetur og efter en lille instruktion blev alle sadlet op og alle var klar til at ride ud på en tur i de fine omgivelser. Turen startede med at vi red ned af en skrænt, som nogle nok syntes var lige stejl nok for os ny begyndere, men hestene fulgte pænt efter hinanden uden de lavede de store krum spring. Turen var afslappet i den fantastiske natur.

Rideturen var slut efter 1 time og det havde været en god tur uden, at nogen faldt af hesten. Der blev taget billeder af folk til hest !

P8170526 DSCI0912 P8170527

Resten af holdet gik forskellige ture i området omkring hotellet. Else og Niels sluttede af med en tur i hot tub.

Efter en frokost - en god suppe - gik turen til Hauganes til hvalsafari. En lille gruppe på 6 personer skulle ikke med på hvalsafari. De fik en taxi til Akureyri , hvor de skulle være til vi alle samles for at køre videre til næste hotel. I bussen var der morgensang kl. 12.00. Vi kunne se, at der var faldet sne på toppen af fjeldene i nat.

Hvalsafari:

Før vi skulle sejle skulle vi alle have thermokedeldragter på. Det var en fantastisk sejltur ud på Eyjafjordur. Vi var så heldige at se en pukkelhval. Den kom op til overfladen 5 gange inden den hævede halen og dykkede. Efter 2-3 min. kom hvalen op igen. Vi nåede at se den dykke 5 gange. Pukkelhvalen kan blive ca. 20 m lang og vejede 4 ton.

DSCI0973 DSC03331 DSCI0984

Nogle af os så marsvin og forskellige fugle.

På hjemturen blev der serveret kaffe og hjemmebagte kanelsnegle og klejner.

Efter kaffen blev der fisket og Hans og Hanne var så heldige at fange en torsk. Der blev fanget en del torsk og en havkat. Fiskene blev fileteret på båden så de var til at få med hjem.

DSC_0419 DSC03355 DSC03356

Dem der havde været i byen havde hygget sig i botanisk have og været på kulturcentret Hoff, set krydstogt skib og sluttede dagen med en koncert i Akureyri kirken.

Sejlturen varede 3,5 time, hvorefter vi kørte til Akureyri. Fridrik fortalte om byen på vej dertil, om forskellige bygninger og virksomheder. Vi havde et lille ophold i Akureyri inden vi alle mødtes kl. 18.30 ved kirken og kørte videre hvor vi bl.a kom igennem Islands 2. Største skov og endte ved hotellet i Storutjanir.

Forretten denne aften var fiskesuppe af den friskfangede fisk fra hvalturen.