lørdag den 2. august 2014

Lørdag den 2. August 2014, Glaumbær Tørvegård

Skrevet af Sonja og Gunnar

Dagen starter igen igen med super solskin. Vi kører igen ud i de kæmpe vidder med bjergene forude og den blå fjord på siden. Vores slutmål er i dag Akureyri. Imens vi kører fortæller både Lone og vores chauffør Fridrik os om Island. Fridrik er en helt speciel islænding. Foruden at køre bus, er han uddannet på universitetet som guide, han har en læreruddannelse, er tale og hørepædagog, spiller på klaver og guitar og synger i kor. Samtidig fortæller han om de islandske sagaer hver dag, og krydrer dem med lidt fri fantasi. Dagens tema er landbrug på Island. Vi har får på alle marker omkring os, nyhøstet høballer i hobevis i plastic. På Island er der 500.000 får, 77.000 heste samt lidt svin, kyllinger og grise.

P8020602 P8020611 P8020621

Første stop er et lille keramik værksted, hvor Dankortet kom lidt i brug. Samtidig fik vi formiddagskaffe og sang morgensang i høj sol med udsigt til fjorden.

På vejen kommer vi forbi et universitet med heste som speciale. Folk fra hele verden kommer for at lære alt om islandske heste, som eksporteres til hele verden. Hestene er den reneste hesterace i hele verden.

P1030512 P8020640 P8020643

Næste stop er den gamle tørvegård i Glaumbær. Her spiste vi igen frokost i det fri, hvilket er meget populær i det flotte vejr.

Til slut fik vi en rigtig fin gang kaffebord med islandske klejner med kommen og pandekager på kaffihus Askaffi.

Herefter fortsatte turen mod Akureyri til vores næste overnatningssted. Her tog Fridrik guitaren frem og vi sang gamle drikkeviser ( Fridrik har lært dem i Danmark)

Aftenen sluttede med sædvanlig 3 retters menu, vi bor på et dejligt sted ned til fjorden.