tirsdag den 19. august 2014

Tirsdag den 19. August 2014, Cykel byrundtur i Vancouver

skrevet af : Kirsten og Jess

Efter morgenmaden mødtes vi i hallen og sang vores morgensang for første gang på turen.01-01-P1060404
Derefter blev vi delt op i 3 hold til vores cykeltur, vi skulle lige skrive under på, at det var på eget ansvar.

Vores guide hed Nancy, hun var en sød og snaksalig ung pige. Vi havde Jens med som var vores danske guide. Vi gik så ned til cykeludlejningen og fik udleveret hjelme og cykler (fine cykler).

Først gik turen til Stanly Park, som er den største park i Amerika, ca. 400 hektar, og har 8 km cykelstier rundt om parken, samt en masse på kryds og tværs.

1. stop var ved Dead man's Island, hvor folk tidligere blev begravet, nu er det militært område. Vi så også den store forskel i tidevandet, herovre kan det være op til 2 meter. Det var meget lavvandet, da vi var der.

02-02-P1060418Derefter gik vi over og kiggede på totempæle og hørte lidt om de tidligste beboere i Canada, bl.a. First Nations. Kørte så videre til Lost Lagune, hvor der kan spottes sæler, oddere, havørne og hejrer, vi så nu ingen af dem.

Var så igennem et regnskovsområde, hvor vi måtte trække cyklerne. Her var der en masse bregner, hvad der fik nogle af os til at tænke på New Sealand. Her var der nogle kæmpestore cedertræer. Hvis de blev fældet1-DSC00023-001 eller gik ud, voksede der Hemlock graner i stubbene. Kom så til et moseområde, hvor bæverne har holdt til, der er stadig nogle bævere tilbage, Nancy havde set en for et par dage siden. Nu er der en masse åkander i søen. Der arbejdes på at få laksen til at gyde i søen igen.

Efter Stanly Park kørte vi om langs Englishmann Bay, stadig på fine cykelstier. Gjorde stop undervejs, med udsigt over bugten, hvor skibene ligger og venter på at blive losset. Her er stor import fra Kina til Vancouver. Der var en stenskulptur nede på stranden, den blev rejst ved OL i 2010, og skulle byde velkommen til alle udøvere og gæster ved OL.

Nu skulle vi så ud og sejle med en lille båd, en cykelfærge hvor vi kunne have cyklerne med, 10 ad13-13-P1060453 gangen, det tog højst 5 min. Kom så til Grandvill Island, hvor vi fik frokost, en flot burger med et fint stk. laks i. På øen er der en kæmpe markedshal med næsten alt inden for fødevarer, den blev besøgt af mange af deltagerne.

Turen gik videre ind forbi den Olympiske by, der blev brugt til deltagerne ved OL. Byen overtog bagefter byggeriet og har netop solgt de sidste lejligheder. Hørte også om Expo udstillingen, som varede i et halvt år i 1986. Siden er 19-19-P1060473hele området solgt til en rig kineser, som har bygget højhuse og anlagt parket på stedet

Et kort ophold i den kinesiske have, inden turen på cykel gik ad meget befærdede gader, gennem China-Town og Gastown

Sidste stop på turen på en meget vellykket cykeltur var på pladsen ved monumentet, hvor den olympiske ild brændte under VinterOL i 2010. Dette vinterleje er de meget stolte af i byen. Var tilbage ved cykeludlejningen næsten præcis 16.40.

Undervejs på turen stødte vi flere gange på filmhold, et spærrede næsten cykelstien. Vi fik at vide, at de var ved at optage en TV serie på 26 afsnit og har 8 dage til det. Den skal vises i 2015.

Aftensmaden blev igen indtaget i den roterende restaurant på etage 42 på vores hotel. Salat, laks og dessert.

Slut på en rigtig spændende dag, det var en rigtig god måde, at se en storby på.