fredag den 21. august 2015

Fredag den 21. August 2015, Cathedral Cove

Skrevet af Ketty & John

Endnu en god morgenmad på hotellet. Alle klar til at se, på store træer med afgang kl. 8.30, med blå himmel og solskin. Her til morgen var der kolibrier at se uden for hotellet. Første stop var ved et bjælkehus, med græs på taget hvor der lå 3 geder.

Så nåede vi til den smukke skov Cathedral Cove, der skulle traveskoerne på. Skoven er 157 ha stor. Skoven er en tempereret regnskov. Der vokser cedertræer og douglas-fern (hvid fyr). Natsværmer og biller har været ved at ødelægge træerne.
Det ældste træ er 800 år gammel 9 m i omkreds 76 m høj ( 20 m højere end det skæve tårn i Pisa.)
I 1997 væltede mange træer i en storm, og de skal blive liggende, intet må fjernes fra skoven, De væltede træer lå på kryds og tværs. I skoven lever der spætter, ugler, kronvildt, hjorte, bjørne. I floder kan der være ørred og laks.

Dag-5-005 Dag-5-010 Dag-5-012

WHAOO - hvilken syn, - duft, - lyde der mødte os da vi gik ind i skoven, hvor træerne var kæmpe store og mos beklædte, det lignede en troldeskov. De væltede træer`s rod var kommet til syne, og vaskede rene for jord, fantastisk smukt. Solen´s stråler fandt vej ned til skovbunden, og gav nyt liv til br
egner, og nye træer. Der var desværre ingen vand i floden, da det var lang tid siden det har regnet. Vi sang morgensang nede ved søen. Hvor smukt og stemningsfuld.

Turen gik videre til Port Albemi hvor vi fik kaffe. Her mødte vi nogle danskere som havde taget på bryllupsrejse for 58 år siden hertil, og var blevet der. Han var fra Thisted og var mekaniker, hun var fra København og var domestic ingeneer ( husmor) sagde hun med stor smil. De havde 2 børn som begge boede i byen. Det var 18 år siden de var i Danmark.

Dag-5-019 Dag-5-021 Dag-5-024

Frokosten indtog vi i det fri, der blev lavet et madhold, og med Lone`s vejledning - ja så var der frokost med rød/hvid ternede duer, under store skyggefulde træer med udsigt til en sø hvor " waterboomers" har base (Flyver som bliver brugt til brændbekæmpelse.) Alle havde fået sig sat ned, og nød den gode frokost, da Lone udbrød - " EN BJØRN" mange rejste sig, for at se bjørnen(sortbjørn) og få et billede af den. En lokal opsyns-mand sørgede for, at den ikke kom ned til det område vi sad på.

Ian og Henning havde været over ved Waterboomers, og fået en aftale om at vi måtte komme og høre om Waterboomers. Karin som vidste os rundt, havde en dansk far fra Ribe. Waterboomers er lavet lige før krigen. Den blev brugt under krigen, der kunne være 150 personer inden i den, siden blev den lavet om til brændsluknings fly. Den vejer 50 t. uden vand, har en vingefang på 60 m. Bruger 2000 l diesel i timen når den slukker brand. Besætning består af 2 piloter og 2 der arbejder. Den flyvers ned på vandet, suges 27000 liter vand op i løbet af 15-30 sekunder imens den flyver, - ja så letter den igen.
På hjemturen var der en stop til is og kaffe.

Endnu en fantastik dejlig dag, med sol, og oplevelser. Tak til Lone for alt din viden, du giver videre, det gør turen spændende.