tirsdag den 4. august 2015

Tirsdag den 4. August 2015, Whalewatch & Bjørnesafari

Skrevet af: Vibeke Schultz
Morgenmad 7.30 og afgang kl. 8.45 for gruppen, som skal på Whalewatching i dag i Johnstone Strait.
Mens vi stod og ventede på afgang, så flere spækhuggere, og efterfølgende blev vi vinket ned på bådebroen længst ude på havnen af en, som skulle ud at sejle. Der var en sortbjørn inde under broen. Flere af gruppen så den. Jubii, sikke en start. Nu var det ved at være tid til afgang.
IMG_3814 SONY DSC SONY DSC
Kaptajn Wayne bød velkommen og så var det tid til at gå ombord. De fleste af vores gruppe stod i stævnen med godt udsyn. Og der var virkelig noget at kigge på. Humpback hvalerne lod ikke vente længe på sig.
Først kom blåsten nogle gange, og derefter så vi kroppen og til allersidst, inden dykning på ca. 10 minutter kom halen. Så fedt. Vi så 6 forskellige Humpback hvaler. Denne hvaltype er bardehvaler. Vi var også så heldige at se delfin-arten Dall's Porpoise flere gange og nogle små sæler (Pacific Harbour Seals). Ud over dette så vi en del Bald Eagles meget tæt på inkl. en ungfugl, som var i gang med at fortære en laks. Fantastisk flot. Der var endvidere en del havfugle. På et tidspunkt var der en båd med et par fiskere, hvor fiskerne nærmest kæmpede med havfugle og Bald Eagles om fiskene. Desværre så vi ikke søløver og spækhuggere.
IMG_0894 SONY DSC IMG_0979 (2)
Inden turen sluttede fortalte en ung biolog om, hvilke havpattedyr, der lever her omkring og tiltagene for at begrænse forureningen, som bl.a. forkorter spækhuggernes levealder betragteligt. Vi hørte også lydoptagelse af 2 slags spækhuggere og 1 med Humpback Hval. Vi var nu tilbage i Telegraph Cove, hvor vi besøgte det lille hvalmuseum, inden vi skulle spise frokost.
Der blev sat borde op udendørs ved et dobbelthus, hvor vi så kunne nyde frokosten. Resten af dagen var til fri disposition.