onsdag den 12. august 2015

Onsdag den 12. August 2015, Sunshine Meadows & Banff

Skrevet af Åse og HC

Endnu en smuk morgen hvor de 3 søstre hilser os velkommen ved bussen, utroligt at forestille sig, at det sceneri og de oplevelser vi havde i går i the Rockye's kan forsætte endnu en dag.

Vi kørte gennem Banff's nationalpark op til Sunshine Meadows. Dette område er et eldorado for skifolket og et fantastisk vandre område. Vi blev fragtet op til udgangspunktet for dagens vandretur af en udrangeret amerikansk skolebus. Vi gik nogle fantastisk ture, hvor vi bla. andet så friske bjørnespor og nogle smukke blomster. På turen krydsede vi grænsen mellem British Columbia og Alberta.

IMG_4447 IMG_6011 IMG_4456

Efter denne flotte vandretur kørte vi til vores frokoststed, igen en dejlig picnic på et fint sted, med stor interesse fra de små jordegern. Vi fortsatte mod Banff forbi den største opdæmmede sø i nationalparken Lake Wannkor.

Banff er den mest livlige og besøgte by i The Rocky*s med Banff Avenue i centrum, Banff ligger smukt ved Bow River ved det brusende vandfald. På det historiske og slotsligende Banff Spring's hotel havde Jens og Pat holdt deres bryllupsrejse for 46 år siden.

IMG_4479 E DSC01454 E DSC01469

Vi forlod Banff og The Rocky's og kørte mod Calgary, hvor landskabet totalt skiftede karakter til bløde bakker og store græsarealer.

I dette område er der bla. et reservat der i dag beboes fa ca. 2500 indianer/ First Nation. De ernærer sig bla. ved indtjening salg af olie og gas - reklamesskilte - casino samt bistand fra staten. Der er problemer med denne befolkningsgruppe der er svære at integrere.

Efter indianer reservatet kørte vi gennem store landbrugsområder hvor kvægopdræt er hovederhvervet.Sent på eftermiddagen dukkede Calgary op, en stor flot by som vi glæder os til at stifte bekendskab med i morgen.

Aftnen sluttede med en dejlig buffet på vores hotel, hvor vi fejrede Hans Henrik's fødselsdag.