lørdag den 8. august 2015

Lørdag den 8. august 2015. Rocky Mountains

Skrevet af: Lis & Niels

Efter en dag med en lang sejltur i regn og tåge og endnu en dag med en meget lang togtur, er vi nu tilbage i bussen med vores chauffør Ian - og heldigvis for det.
Vi forlod hotellet i Prince George kl. 9.10. Vejret var gråt og overskyet og temperaturen 12°.
Inden vi kørte kom Jens og Pat ombord for at guide os.

Jens fortalte om de lokale industrier indenfor savværks- og papirindustri Jens havde boet Canada i 46 år. Er fra Jels og immigrerede som murer i 1969. Skulle kun have været her et par år, men mødte Patricia og resten er historie.
Han så et billede i en avis af en murermester, der var fotograferet ved sin bil. På bilen stod et telefonnummer, som han ringede til og fik arbejde. Arbejdede senere som møbelpolstrer som selvstændig. Jens havde nedskrevet sit foredrag på dansk, så vi kunne få det med og læse det og så senere stille evt. spørgsmål.

Jens fortalte om Prince Rupert som udskilningshavn for træ og korn. Man sparede fire dage i transporttid, og derfor ser man de meget lange godstog.
De lokale træer her ved Prince George vokser langsomt, hvilket giver stærke fibre, der blandt andet bruges til papir til cementsække.

Solen brød igennem kl 9.45, dog kom vi senere op i højden, så vi kom op i lavthængende skyer og tåge. Ikke generende for trafikken.
Vi kører gennem store skovstrækninger. Ca. 250 km før Jasper starter det og varer helt til Jasper.
Vi kører på Yellow Head Highway. Vejen er opkaldt efter en lyshåret indianer, som man mødte, da man anlagde vejen. Vejen hedder også Highway 16.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Vi stopper ved et sted, der hedder Ancient Forrest. Vi gik en tur ad en natursti på ca.
3.5 km, hvor vi blandt andet så røde cedertræer, som typisk vokser i klynger på 3-4 stk.
Det ældste -The Big Tree- var ca. 1000 år gammelt.
Endvidere så vi en bundplante, der hed Devils Clob. Den breder sig meget stærkt og er tornebesat på stænglerne. Det betyder, at underskoven er meget vanskelig fremkommelig.
Vi er nu kommet fra Pacific Time til Moutain Time, hvilket medfører, at vi skal stille uret en time frem.
Frokosten blev indtaget i det fri, på en Rasteplads ved Inland Temperate Rainforest, og madholdet klarede opgaven til alles tilfredshed.

Jens fortalte om et projekt, hvor militærnægtere skulle bygge et hangarskib på 600 m.
Skibet skulle bygges af savsmuld og is. Projektet kørte fint om vinteren, men da det blev forår og varmen kom, kuldsejlede projektet.
Med hensyn til alderspension fortalte Jens, at de canadiske regler, er meget lig de danske.
På vejen mod Jasper kører vi langs bjergkæder med gletchere Vi passerer Mount Robson, som er det højeste bjerg i Rocky Mountains med en højde på 3954 m. Vi stoppede ved Mount Robson Park, hvor vi kunne tage billeder, købe kaffe, is mm.
To unge hollændere kom med os på stop fra Mount Robson Park til Jasper. De havde været på hike på Mount Robson i seks dage.

IMG_0320 IMG_4097 IMG_4111

Vi passerede grænsen til Alberta kl. 17.45.
Ved indkørslen til nationalparkerne skal der betales afgift på 9$ for hver person pr dag. Adgangen gælder til alle nationalparker i Alberta.
Vi ankom til Jasper kl. 18.05, satte hollænderne af 18.10 og kom til hotel Torquin Inn kl.18.15 Middagen blev serveret i hotellets restaurant kl. 19.30 Endnu en god og oplevelsesrig dag.