tirsdag den 11. august 2015

Tirsdag den 11. August 2015, Lake Louise & Moraine Lake

Skrevet af Aase og HC

En lidt kaotisk morgenmad pga. nogle amerikanske turister der ikke overholdt deres morgenmadstid, blev dog hurtigt afløst at synet af de tre søstre, 3 bjergtoppe som er byens kendetegn, der kiggede ned til os og bød os velkommen til en dejlig dag.

Vejret var dejligt, vi havde checket vejrudsigten på nettet og den lovede pragtfuldt vejr så vi lod regntøjet blive hjemme. Vi blev dog lidt betænkelige da Jens fortalte hvordan vejrudsigterne herovre blev til (indianer historien. :o) Vores tur idag gik gennem den fantastiske Banff nationalpark . Banff nationalpark er Canada's første og største nationalpark og er placeret på Unesko's verdens naturliste.

IMG_4380 IMG_4392 IMG_4393 IMG_5896

I denne park ligger 2 fantastiske søer Lake Louise og Moraine Lake, disse søer er de mest fotograferede natur elementer i Canada ( det har de kinesiske turister også fundet ud af). Lake Louise, der lyser turkist op som en stor, glat juvel mellem høje graner og sneklædte, mastodontiske bjerge. ( frit efter turen går til : turen går til Canada ) Nogle spadserede en dejlig tur langs med søbredden, andre forsatte ad stien op af bjerget til Lake Agnes's The House hvor de serverede the og friskbagte Scones. Traveturen derop og ned igen tog 2 - 3 timer. Derefter ventede picnic med verdens flotteste udsigt, hvor de med bragte dåseøl blev drukket af papkrus af hensyn til de andre gæster.

IMG_5914 SONY DSC IMG_4416

Efter en lækker frokost fortsatte vi til Moraine Lake som ligger lidt mere isoleret og er derfor ikke så overfyldt at turister som Lake Lousie. En lille fin vandretur tæt på søen op af en bunke klippestykker som blev efterladt af istiden ( kilde : Egon ) gjorde det muligt at nyde en fantastisk udsigt og tage nogle flotte billeder, glasgrøn skønhed.

Gletscher søen får så en intens farve, fordi gletsjerne fintmaler klipper og sten. Lyset reflekstere i dettte stenmel under vandet og skaber den lysende turkise farve. Ved Moraine Lake bliver det hele endnu mere postkort agtigt af beliggenheden i dalen af de 10 tinder der alle er over 3000m.

Da vi startede i morges troede vi ikke det var muligt at se så megen skønhed og stor slået natur i løbet af bare en dag, - det lykkedes til fulde. Efter endnu en pragtfuld dag landede vi ved vores hotel og kunne glæde os til endnu et dejlig måltid i den lokale golfklub.