onsdag den 26. august 2015

Onsdag den 26. August 2015, Prince Rupert til Prince George med Tog

Skrevet af Lis & Aage

Efter morgenmaden på hotel Crest, kørte Ian os til toget. Solen skinnede fra en skyfri himmel. Lone uddelte oversigtskort til turen, som foregik med VIA Rail Canada.

Toget var overbooked, så 8 af os måtte tage til takke med pladser i økonomiafdelingen i stedet for i luksusafdelingen. Men ved lidt ombytning i løbet af turen og rotation til Domen var alle glade og tilfredse. Vi havde en hel kupe til 8 personer.

Turen fra Prince Rupert til Prince George var på små 800 km. og varede i godt 13 timer. Vi startede i et område med høje bjerge. I løbet af dagen fladede terrænet ud, men der var træer næsten overalt. Træernes dominans blev kun brudt af floder, udtørrede flodlejer og en del søer, især sidst på dagen. Vi så kun ganske få byer på ruten.

Dag-10-002 Dag-10-007 Dag-10-013

Efter at vi var blevet installeret på toget kl. 8, blev der serveret morgenmad efter ca. halv time. Virkede lidt overflødigt, idet vi kort forinden havde fået morgenmad på hotellet.

Efter et par timers kørsel gennem et smukt landskab, nåede vi ved 10 tiden til Terrace, hvor der var en kort strække ben og rygepause.

Herefter fortsatte vi til Smithers, hvor vi ankom ved ca. 14 tiden. Her fik vi lov til at spadsere og ryge m.v. Efter ca, 15 min. steg vi igen ombord på toget. Vi skulle dog vente et stykket tid på et modkørende godstog, så togpersonalet udnyttede ventetiden til at servere en frokost.

Dag-10-009 Dag-10-024 Dag-10-026

På den videre færd så vi, udover træerne, også mere kendte planter såsom, hyben, mælkbøtter, tidsler, bjørneklo m.m. langs jernbanen. Ved 16 tiden passerede vi Houston, som var den første byen på turen, hvor vi så industri og også en golfbane. Turens højeste sted var på 721 meter, lå mellem Rose Lake og Burns Lake. Vi så nu også flere græsarealer, men ingen egentlige dyrkede landbrugsarealer.

Kl. ca 18.30 kørte vi ca. 15 min. langs med Fraser Lake, nok et af turens flotteste steder.
Kl. ca. 19.15 blev der serveret aftensmad (med 4 valgmulighder) inkl. vin på toget.

Mørket havde sænket sig, da vi ved kl. ca. 21.15 ankom til Prince George.
Vi spadserede de ca. 15 min. til hotel Ramada, et meget moderne hotel.

Ian var allerede ankommet med bussen og alle kufferterne var bragt ind på hotellet. Alt i alt en rigtig dejlig dag grundet bl.a. det fine vejr, det flotte landskab, en behagelig togtur og ikke mindst det gode selskab med jer alle.