onsdag den 19. august 2015

Onsdag den 19. August 2015, Østfjordene

Skrevet af Leif og Aase Jensen

Synnøve, ønsker godmorgen efter 3 nætter på Edda hotel i Akureyri. Alle er mødt, så vi kan køre kl. 7.55. Den nye dag bliver indledt med morgensang og så fra Fridrik "Go'mor 'n" - det er chaufføren.

Synnøve orienterede om hvilken rute, vi skulle køre i dag.

Den første etape på turen kendte vi jo i forvejen. Vi havde jo kørt den samme vej de sidste 2 dage. Fridrik kommer så pludselig med et dybt suk "se nu lige der", ham i bilen foran blinker først lige, når han drejer til venstre. Lige et japansk fotostop og fluerne var også stået op, Synnøve sørgede så for morgen gymnastikken, så kroppen blev strakt ud. Næste stop var benzin stationen i Myvatn, så vi kunne træde af på naturens vegne.

1_19 5_19 6_19

Turen går så videre mod øst mod Egilsstadir. Vi tager lige et japansk fotostop ud over ørkenen. Derefter fik vi et smukt syn til Herdubreidar fjeld. Som sædvanligt fik vi under køreturen et par historier fra Fridrik, bl.a. den om hans besøg med 12-14 "fine" fruer fra Danmark på Penismuseet i Husavik.

Så nåede vi frem til Egilsstadir kl. 12.15. Det var her vi skulle have boet de sidste 2 nætter. Vi havde fået lov til at spise vores frokost på campingpladsen, hvor vi også kunne benytte toiletterne.

Mad, borde og alt andet blev fundet frem og vupti så var vi klar til en rigtig dejlig frokost med efterfølgende kaffe. Forruden i bussen blev vasket af Fridrik og der blev handlet ind af Anne-Marie og Synnøve. 13 grader og høj sol.

kl. 13.50 var vi så på vej igen. Nu skulle vi så holde øje med rensdyr i den Smukke dal, Fridrik fortalte så lidt om fjordene. Så skulle vi igennem en 6 km. lang tunnel. Da vi kom ud af tunnelen kunne vi se Faskruosfjeldet.

12_19 15_19 16b_19

Vi havde så et kaffestop i Breiddalsvik, hvor vi fik dejlig æblekage til kaffen. Vi tjekkede lige hønsegården, nu vi var her, et rigtigt hyggeligt sted. Kl. 15.45 var alle parate til at køre videre.

Nogle nyder den dejlige natur langs østkysten, mens Fridrik fortæller om fiskeri og andre tager sig en "morfar".

Så var der stop i Djupivogur, som er en lille by med fiskeindustri. De fik en moderne kunstner, som havde værksted i Kina (hans navn var Sigurd Gudmundson) til at lave en skulptur. Han lavede de 34 æg af Kinesiske sten. Hver sten symboliserer en fugl, som er i området, navnet på fuglen står ved ægget. Da vi gik derfra, kom vi forbi en anden skulptur, som var lavet af noget gammelt skrot. Vagn sagde, at her "kunne vi stole på, at der var koldt på toppen. Det hele var vendt på hovedet." (toppen bestod af en stol ovenpå et køleskab).

Herfra var vi på besøg på autoværkstedet med gulvtæpper. På første sal havde Audur en meget flot stensamling. Audur har samlet sten i 26 år, han ser bare en sten, som måske har nogle anderledes pletter eller lignende, skærer den igennem med sin diamant skærer, polerer den og det er fantastisk, hvad en sten egentlig er. Små sten kommer Audur i stenvasker tromlen i 4 uger.

22_19 34_19 36_19

Så er vi kommet ud i bussen igen og sidste etape på ca. halvanden time kan begynde.

Fridrik fortæller om Eskimoer og Vikinger. Vi nyder igen den smukke natur og lidt regn får vi også det sidste stykke. Lige pludselig lyder der råb i bussen, se kl. 10. Hvad så vi så, ja en flok på 12 rensdyr og der var kalve i blandt. Super, vi også fik det med. Vi er ved at glæde os til, at vi kommer til hotel Jøkul i Nesjum.

Så er vi blevet indkvarteret på hotellet kl. 19.20 og har fået noget dejligt mad. Fridrik kom lidt senere, han havde været ude at "plukke" 20 kg. kartofler.

Slutter en rigtig dejlig dag med godt vejr, dejlige oplevelser og 528 km. på vejen, med hygge sang mens Fridrik spiller til.