mandag den 3. august 2015

Mandag den 3. August 2015, Campbell River

Skrevet af Bjarne og Hanne Erbæk

Morgenmad 7.30 og afgang 8.30 fra Parksville mod Cambell River , en strækning på 119 km og vi kørte en flot rute langs kysten, parallelt med en ny mere kedelig vej.

Det var super lækkert vejr, fuld sol og 18-20 grader. Alle havde husket at aflevere nøglekort.

Lone fortalte nyt hjemmefra og det vigtigste var vel at vejret var blevet bedre, at Sønderjyske havde tabt til FCK mens Hobro havde slået Brøndby 2-0.

Mens vi kørte fortalte Lone en del forskelligt, bl.a. at der langs kysten fanges hummer, kammuslinger, rejer og små laks, og vi passerede også østersfarme hvor vi så bure i vandet, samt bassiner hvor der opdrættes vildlaks ( man kan hente op til 10.000 laks om dagen i disse "laksegårde" )

Ud for kysten lå et par småøer Denman Island og Hornby Island med et samlet indbyggertal på ca. 2000. Indbyggerne på disse øer er meget kreative, og det nyeste tiltag er vingårde, da der er et meget gunstigt klima til vindyrkning.

IMG_3757 IMG_5241 SONY DSC

Langs hele kystvejen til Comox var der sommerhuse, og hegn omkring husene forhindrer rådyr i at forgribe sig på haverne.

I Comox mødtes vi med Olav Hørlyck ( dansker der har boet i Canada i 45 år).

Olav havde skaffet billetter til os til " Music and Art festival" i Comox. En årligt tilbagevendende 3-dages festival i forbindelse med lang weekend.

Et ægtepar havde doneret deres Lodge til kommunen på betingelse af, at den blev holdt som park ( Filberg Garden) til glæde for alle. For at finansiere vedligehold af denne park afholdes denne festival, og bl.a. overskud af entréindtægter går dertil.

De kunsthåndværkere der har salgsboder på festivalen skal ansøge og udvælges. De kommer fra hele Vancouver Island og det er meget eftertragtet at deltage. Følgeligt er standarden meget høj.

Vi gik rundt i et par timer, lyttede til musik, og fik luftet "shoppegenet" . Især taskesælgerne havde god handel.

Vi fortsatte til Campbell River og temp. var nu steget til ca. 22 grader.

Denne by er verdens hovedstad for laks, og der fiskes 5 typer i Campbell River . Ud over laksen er uddannelse og minedrift byens største indtægtskilder.

IMG_3775 IMG_3779 E DSC00711

Vi holdt picnic lige udenfor byen, En fin rasteplads lige ned til vandet.

Brød, salat, laks, italiensk pølse, kalkunpølse, ost og frugt. Lækkert!!!

Kort efter havde vi et stop hvor vi så udstilling af træskærerarbejder på stranden. En årlig konkurrence over 3 dage i juni, hvor træskærere fra hele verden dyster. Der deltager professionelle, semiprofessionelle og amatører fra hele verden og der skæres i gul og rød cedertræ og fyr. Denne var den 19. udstilling, og det var meget flotte resultater.

Den lokale Rotary har bygget en meget flot hængebro . Det tog 5 år ved frivilligt arbejde. Den var vi ude at gå på. Og vi passerede gamle træ- rørledninger fra et vandreservoir . Disse skal sløjfes , da man er ved at opføre et nyt underjordisk elkraftværk til 1milliard kr. Efter gåtur til hængebro blev serveret kaffe og kage.

IMG_3784 IMG_5245 SONY DSC IMG_3785

Inden vi forlod Campbell River var vi nede ved floden for at se på laksefiskeri.

Der var ikke meget vand i floden, men der var alligevel nogle der stod og fiskede med krog i håb om at få bid. Normalt er der mange Pink Salmon på denne årstid, men laksen stod længere nede og ventede på mere vand inden de svømmer op for at gyde.

Tak til Olav for en spændende dag. Han fik 2 juleskåle fra Royal Copenhagen til minde.

Kl 16.15 afgang mod Telegraph Cove , et meget charmerende sted in "the middle of nowhere". Det tog 2 timer at køre dertil og vi fik tildelt vore huse til de næste 3 overnatninger. Desværre fik Lone ikke alle de huse hun var blevet lovet, men alle fik en seng at sove i.

Aftensmad i "The Killer Restaurant" : kæmpestore stykker grillet laks med pasta-og kartoffelsalat kogt majs og salat.

Mens vi spiste blev der pludselig råbt "Killer Whales" ! og vi løb udenfor. Et par Spækhuggere var mod sædvane kommet "tæt" på havnen og vi så dem langt ude.

En dejlig dag spækket med oplevelser.