lørdag den 15. august 2015

Lørdag den 15. August 2015, Glaumbær

Skrevet af Ragnhild og Gunnar

Vi kørte fra hotel Bifrost kl. 8.00 efter en dejlig morgenmad. Vi kørte mod Hvammstangi.
Første stop er ved keramiker Greta. Vi kører mod Fragnes, hvor Greta har sin butik/ værksted.

Turen er rigtig smuk og vejret er flot. Farverne i naturen skifter, der er hedelandskab og senere er der landbrugsjord med masser af heste.

Vi når ud til Greta, som bor i et smukt bjælkehus med udsigt til mark og elv. Hun havde nogle smukke ting og der blev købt, så dankortene glødede og de islandske penge blev talt. Alle så glade og tilfredse ud. Vi nåede også lige en kop formiddagskaffe med den dejlige udsigt.

1_15 3_15 6_15

Turen gik videre. Vi kørte af sorte dalområder og vi så mange hestegårde i den smukke natur.
Vi ankom til Glaumbær.

Først spiste vi frokost på Åskaffi, hvor vi smagte nogle gamle egnsretter, som var almindelig i det 19. århundrede. Stedet var indrettet som museum, det var meget spændende. Da vi var færdige med at spise, skulle vi ud og se Glaumbær gård og folkemuseum. Vi blev delt i 2 hold og vi gik med Sønneve over og så kirken og hørte dens historie. En islandsk kvinde rejste til vinlandet i USA og førte en søn og da hun kom hjem rejste hun denne kirke, hendes navn var Gudridur Porbjarnardottir.

Bagefter besøgte vi tørvehytterne, hvor Fridrik fortalte om de forskellige ting, der var blevet brugt. Det var meget Interessant at høre om. Så gik turen videre til vores hotel Guesthouse Skjaldarvik .

9_15 11_15 14_15

Da vi var blevet indkvarteret var der 12, der var ud at ride på islandske heste i godt en time. De havde 3 unge piger med til at guide dem. Turen var en god oplevelse, selvom der var en der måtte af hesten, men hun slog sig heldigvis ikke, da hun landede blødt.

Hjemme på Guesthouse fik nogle en tur i hotpoolen imedens andre gik en tur. Kl. 19.30 samles vi til en dejlig 3 retters menu, lækkert. Vi fik sunget for Jytte som havde fødselsdag og råbt hurra. Så sluttede dagen med fællessang i stuen med Fridrik på guitar, hyggeligt.

Tak for en dejlig dag.